(020) 21 01 567

Vertekende cijfers

De NVM laat weten dat de prijzen in Amsterdam al twee kwartalen op rij dalen. Voordat u denkt dat uw hoofdstedelijk onroerende goed minder waard wordt, is het zaak om in te zomen op deze cijfers.

Door de krapte in de markt en de hoge koopsommen verleggen veel huizenzoekers hun aandacht naar goedkopere gebieden, zoals Nieuw West en Zuid-oost. Daar zijn de koopsommen namelijk veel lager dan binnen de ring. Doordat daar nu meer woningen worden gekocht, gaat de gemiddelde transactieprijs van Amsterdam naar beneden. Voor woningen binnen de ring is er echter geen sprake van een waardedaling maar waardestijging.

Toch blijkt het voor sommigen een signaal te zijn om te gaan verkopen. Wij komen in zo’n geval vrijblijvend langs om te overleggen over prijs en strategie.