(020) 21 01 567

‘Rijke ouders lenigen de kamernood’

Op 5 december 2015 verscheen in Het Parool een artikel waar oprichter van Huis voor je Kind Jochem Kuijs zijn verhaal doet over de Amsterdamse huizenmarkt en de invloed van ouders die een huis kopen voor hun kind in de stad.

Eerder in Het Parool

In een eerder artikel van Het Parool met de titel: “Ongelijkheid in de stad vergroot door studenten met rijke ouders”. Schreef men: “Jongeren die geen ouders met diepe zakken hebben, blijven veelal langer thuis wonen, noodgedwongen. Of ze kiezen voor een goedkopere woning in Nieuw-West, Noord en Zuidoost.”

Jochem Kuijs vond dat dit een vertekend beeld geeft van de ouders die een pand aankopen voor hun kind. Deze ouders scheppen namelijk ook kamers voor andere huurders die mogelijk uit een ander bedeeld gezin komen.

 

Klik op onderstaande afbeelding om het artikel goed te kunnen lezen.